Whiteboardmagnet

Whiteboardtavlor finns i massor av olika storlekar. Dagens människa är ofta stressad och då kan det vara bra att ha något hemma där man kan klottra ned tankar och känslor eller skriva ned sitt eller familjens schema för veckan. De finns även i fickformat så att man kan ha dem med sig när man ska iväg någonstans. Oavsett vad man har för whiteboard och vad man ska ha den till finns en detalj med den som är väldigt viktig: att ha minst en whiteboardmagnet.

Varför whiteboardmagnet?
Med en whiteboardmagnet kan man inte bara använda sin whiteboardtavla till att skriva saker på utan även sätta fast papper, bilder och lappar på den. En whiteboardmagnet eller flera gör att man får en överblick över exempelvis idéer till en bok nedskriven på lappar eller över foton. En whiteboardmagnet är också bra att ha i klassrummet så att läraren kan sätta upp elevernas schema på tavlan. Då finns ingen risk att de glömmer bort vilka lektioner de ska ha och vilka tider de börjar.

Whiteboardmagneter finns i lite olika sorter. Man kan till exempel välja en whiteboardmagnet i plast. Denna sort finns i olika färger och är lätt att få tag på, framför allt via Internet. Det är vanligt att magneter i plast beställs i storpack och då innehåller det magneter i flera olika färger. De vanligaste färgerna att ha på en whiteboardmagnet i plast är röd, grön, svart och blå, det vill säga samma färger som är standardfärgerna på whiteboardpennor. Vill man ha en whiteboardmagnet med mönster går även det att beställa.

En annan typ av whiteboardmagnet är sådana som är i stål. Fördelen med dessa är att de är silverfärgade och stilrena vilket inte gör att det ser rörigt ut när man sätter upp något på tavlan, något som kan bli fallet med plastmagneterna. Stålmagneterna är mer diskreta.

Det finns andra verktyg som är magnetiska och specialutformade för whiteboard. Förutom whiteboardmagneter är det bra att inneha en pennhållare för whiteboardpennorna. Dessa är också lätta att få tag i och kan beställas samtidigt som magneterna. Pennhållarna är även de magnetiska och brukar ha plats för fyra pennor vilket gör att pennorna alltid är nära till hands. I samband med att man skriver brukar man vilja sudda ut på tavlan för att kunna skriva nytt. Då är det bra att skaffa ett magnetiskt tavelsudd. Magnetiska saker till whiteboardtavlan förenklar vardagen otroligt.

Comments are closed.