Whiteboardpennor

Olika färger och förpackningar för whiteboardpennor

Whiteboardpennor finns i alla möjliga färger, t.ex. rosa, grönt, svart, rött och blått. Vilka färger du behöver beror helt på hur du tänkt att använda din whiteboard-tavla. Har du till exempel endast tänkt att ha den för att skriva på kanske det räcker med ett antal svarta pennor. Den absolut vanligaste whiteboardpennan är den svarta. Och den är praktisk i många sammanhang eftersom den syns väldigt bra mot en vit whiteboard-tavla. Har du däremot tänkt att rita och gör illustrationer är det många gånger bra att kunna ha lite fler färger att variera mellan. Har du dessutom tänkt att dina elever på skolan eller dina barn hemma ska kunna använda whiteboard-tavlan på ett kreativt sätt – då är det perfekt att kunna erbjuda lite fler färger. Ofta syns det på pennan vilken färg det är genom en färgmarkering på själva pennan eller på locket, eller både och. Whiteboardpennor levereras ofta i 2-pack eller flerpack men de går även att köpa styckevis. Vissa förpackningar kan innehålla upp till tolv pennor. Det finns även förpackningar för whiteboardpennor som kan göras om till ett ställ för pennorna.

Whiteboardpennor

Kvalitet och egenskaper

Whiteboardpennornas egenskaper varierar och likaså kvaliteten på pennorna kan variera. Betalar du lite mer får du i regel en bättre penna. Många whiteboardpennor har alkoholbaserat bläck men det finns även pennor med annat typ av bläck. Bra pennor har färg som är lätt att torka bort. Riktigt bra pennor ger heller inga skugglinjer. Hur mycket pennornas bläck doftar varierar och vissa kan ge ifrån sig en ganska frän eller stark doft. Det finns dock pennor med lågdoftande bläck – kolla detta innan du köper om du är känslig för starka dofter. Ibland kan du få betala lite mer för dessa pennor. Spetsen kan se olika ut på olika pennor – rund spets är förmodligen det vanligaste, men det finns även spetsar med andra former – till exempel rektangulära. En del pennor går även att använda på till exempel konferenstavlor med pappersframsida. Detta är ofta lite mer exklusiva pennor som kostar lite mer. Vissa whiteboard-pennor har ett stift i varje ända. Dessa är lite ovanligare men kan vara praktiska.

Pennhållare

Har du många pennor kan det vara bra att köpa in en pennhållare. Dessa finns till exempel i varianten som rymmer fyra pennor. De kan ha en magnetisk baksida vilket gör att du kan fästa din pennhållare direkt på whiteboard-tavlan.

Comments are closed.