Whiteboardtavlor

Whiteboardtavlor känner nog alla till. De där stora, vita tavlorna som läraren skriver på längst fram i klassrummet med färgglada pennor. Men är detta verkligen allt vad whiteboardtavlor verkligen är? En stor sak som finns i skolbyggnader? Svaret är nej. Dagens whiteboardtavlor är otroligt anpassade efter klassrummens storlek, ljus och eleverna, efter konferensers olika uppläggningssätt och framför allt efter den vardagliga människan.

Whiteboardtavlor för alla tillfällen
De whiteboardtavlor som finns idag är ett himmelrike för skoldesigners, lärare och andra. Det finns oerhört många olika varianter. Man kan välja mellan whiteboardtavlor i glas eller emaljerad yta, som är den vanligaste varianten, med eller utan pennhylla och både stora och små. Kvadratiska och rektangulära finns också som alternativ. Dagens whiteboardtavlor är stilrena och snygga och till för att göra lektioner och liv enklare för människor.

Tack vare alla olika sorters whiteboardtavlor kan varje klassrum göras unikt och varje människa som önskar ha en egen tavla kan lätt få tag i det. Något som är bra med dagens whiteboardtavlor är att man som privatperson kan välja om man vill ha en stor tavla i sovrummet att klottra på eller en lite mindre som går att sätta på till exempel kylskåpet. Det finns även whiteboardtavlor som är utformade som scheman, med olika spalter så att man kan hålla koll på vad alla i familjen gör under veckan till exempel. Fördelen med att ha ett whiteboardschema istället för en vanlig kalender är att kalendern så småningom tar slut. Whiteboardkalendrar gör inte det: eftersom man skriver in veckorna själv kan man när en period är slut sudda ut de gamla siffrorna och aktiviteterna och därefter fylla i några nya. Med en whiteboardkalender sparar man väldigt mycket pengar. Och precis som med vanliga whiteboardtavlor kan ni i familjen köpa pennor i flera olika färger och ha en varsin färg. På så sätt blir det ännu enklare att hålla koll på vem som gör vad i kalendern.

Whiteboardtavlor för klassrum behöver vara lite större för att alla elever ska se texten. Vita whiteboardtavlor fungerar utmärkt i skolsammanhang då det syns väldigt bra vad som skrivs på tavlan, men vissa skolor föredrar att ha en tavla i glas. Dessa uppfattas ibland som snyggare och mer moderna och fungerar faktiskt också bra att skriva på. Både glas – och emaljeringswhiteboardtavlor är magnetiska vilket gör att man kan sätta fast viktiga papper på dem med hjälp av magneter.

Comments are closed.