Whiteboardtorkare

Whiteboardtorkare eller ”tavelsudd” som de brukar kallas i vardagstal finns i en mängd olika modeller och storlekar. Kvaliteten varierar och priset likaså.

Ofta är de magnetiska så att man kan sätta fast dem direkt på en magnetisk whiteboard-tavla. Det upplever många som praktiskt eftersom du alltid har torkaren nära till hands och att du också har ett enkelt sätt att sätta ifrån dig torkaren när du behöver det. Måtten på whiteboardtorkare varierar men vanliga mått är mått 145 mm x 45 mm x 35 mm. Dessa är anpassade för att ligga bra i handen. Ofta har whiteboardtorkare en utbytbar filt och det är en god idé att köpa på sig ett antal filtar så att man kan byta ut dessa med jämna mellanrum. En filt håller inte hur länge som helst och med tiden kan den bli utsliten. Används den för länge utan att bytas ut kan man få problem med att sudda ut med önskvärt resultat. Köp alltså gärna en whiteboardtorkare med utbytbara filtar och ett antal filtar att byta ut den befintliga mot. Det kan också vara en god idé att ha fler än en torkare ifall någon skulle försvinna eller gå sönder. Taveltorkare är enkla att använda, du för helt enkelt torkaren över den yta där du har skrivit och då kommer filten att avlägsna det skriva direkt. Taveltorkare finns i olika färger och former. Du kan välja en efter tycke och smak och kombinera den så att den passar stilmässigt mot den tavla du valt.

Modeller

Det finns en rad olika modeller när det kommer till whiteboardtorkare. Förutom de Whiteboardtorkarevanligaste för stora whiteboard-tavlor med utbytbara filtar finns även små magnetiska taveltorkare där man ibland kan fästa en penna i själva torkaren. Dessa passar bäst till miniwhiteboard-tavlor. Det är inte ovanligt att man använder en miniwhiteboard-tavla utanför ett kontor till exempel. Då kan den anställde göra noteringar om han eller hon inte är anträffbar. Det finns även taveltorkare med magnetiska förvaringsboxar för pennor. En annan variant är de praktiska påfyllningsbara whiteboardsuddarna där påfyllningspaketen säljs separat. Vilken typ av torkare du behöver beror helt på vilka behov du har men den absolut vanligaste är ”tavelsudden” som fungerar för de flesta användare och i de flesta sammanhang. För en genomsnittlig användare brukar denna typ av torkare vara fullt tillräcklig.

Comments are closed.